تیتراژ در فارسی به معنی عنوان بندی است، که واژه ای فرانسوی است و بیشتر در ساخت فیلم ها و برنامه های سینمایی و تلویزیونی از آن استفاده می شود. هر کلمه ای که روی صفحه تلویزیون یا پرده سینما ظاهرشود، و جزئی از یک صحنه نباشد، بلکه شیوه ای برای رساندن اطلاعات به تماشاگر باشد را تیتراژگویند. در دوران گذشته که سینما صامت بود، از تیتراژ به صورت میان نوشته ها، که حاوی گفتگوها و اطلاعاتی درباره ی ماجرا بود، استفاده می گردید، ولی در زمان حال که سینما ناطق است، اطلاعاتی را که از طریق نوشته، درباره زمان و مکان وقوع ماجرا داده می شود راتیتراژ گویند.
تیتراژ یک شیوه نمایش بصری است که در شروع و پایان فیلم ها قرار می گیرد. وظیفه تیتراژ آغازین فضاسازی و اطلاعرسانی به تماشاگراست و تیتراژ پایانی که شناسنامه کامل فیلم است. درمورد تیتراژ بدین شکل هم می توان صحبت کرد که تیتراژ میتواند زنگ اعلام شروع شدن فیلم باشد که بیننده را با دادن یکسری اطلاعات اولیه آماده دیدن فیلم می کند، یا فرصتی را با دادن اطلاعات برای تماشاگر ایجاد می کند که در ذهن خود، یک فضا سازی کلی در رابطه با موضوع فیلم داشته باشد.می توان گفت که تیتراژ شناسنامه فیلم است که با دادن اطلاعات اولیه ما را با هویت حقیقی فیلم آشنا میکند.
برای یک تیتراژ خوب، گرافیک خلاقانه، حرکت درست و صدای مناسب با محوریت موضوع خاص، لازم است که ضمن فضاسازی داستان، از بیان و نمایش نقاط کلیدی پایان داستان طفره رود و نتیجه نهایی داستان را لو ندهد. تیتراژ خوب باید زمانبندی مناسب داشته باشد. زمان در آغاز فیلم زیاد طولانی نشود که تماشاگر را خسته کند، ونه زیاد کوتاه که تماشاگر اطلاعات را متوجه نگردد بلکه با زمان بندی مناسب، به لحاظ بصری و روایتی در ذهن تماشاگر به صورت پیوسته با فیلم دیده شود. از دیگر ویژگیهای تیتراژ خوب، هماهنگی فضاسازی بصری و موسیقی آن با فیلم است که تماشاگر را جذب کند. هنرمند خلاق، سعی در بکارگیری خلاقیت در تصاویر، نوع چینش آنها، کشف تصاویر و فرم هایی است، که دیگران آن را انجام نداده اند، که بااین شیوه، خلاقیت و نوآوری خود را بیشتر نشان می دهد.
در آخر، تیتراژ شبیه یک جلد کتاب می باشد،که این جلد کتاب، با اطلاعاتی که بر روی آن قرار دارد و طراحیهای خلاقانه ای که رویش انجام شده و رنگ هایی که در آن استفاده گردیده دادههایی به خواننده میدهد. تیتراژ نیز با طراحیهای خلاقانه، موسیقی مناسب، حرکت درست، فونت ها و رنگ های جذاب،هم فضاسازی و هم اطلاعرسانی در رابطه با فیلم درنزد تماشاگر می کند وذهن تماشاگر را درگیر می کند.
ایده پردازی خلاقانه و روشمند، استفاده از متخصیصن گرافیک و سینما، و استفاده از تکنیک های پیشرفته ی موشن گرافیک، همگی می توانند از دلایل انتخاب ما برای ساخت یک تیتراژ حرفه ای باشند.
ساخت تیتراژ حرفه ای برای سریال های تلویزیونی، فیلم کوتاه، فیلم مستند و ... توسط گروه متخصصین تیزر سنتر، به انجام می رسد.